Psiloflora en psilocybine sessies uitgelegd?

Het verschil tussen een psilocybine sessie en een psiloflora sessie is dat bij psiloflora naast de psilocybin een milde MAO remmer wordt ingenomen in de vorm van passiebloem. Deze toevoeging kan een diepere en rustigere trip veroorzaken en is daarom geliefd bij de wat meer ervaren psychonauten.

Waarom psiloflora een diepere trip geeft

Psiloflora is een mix van psilocybine houdende paddenstoelen of truffels in combinatie met de Passiflora incarnata, een milde MAO remmer. De reden waarom we de passiebloem toevoegen aan de truffels is dat deze mix een aantal mooie eigenschappen toevoegt aan de psychedelische truffels zonder al te veel de risico’s op complicaties verhoogt zoals bij sterke MAO remmers (ayahuasca, psilohuasca e.d.).

De combinatie van de psilocybine en de Passiflora incarnata geeft de volgende voordelen:

  • Rustgevende werking
  • Diepere trip (triplevel 5)
  • Langduriger trip (tot 8 uur)
  • Heldere trip
  • Meer visuele trip

Buiten de verbeterende werking van een psychedelische trip wordt de Passiflora incarnata ook wel eens ingezet zonder psychedelica tegen ADHD, nervositeit, nerveuze hartklachten, Ziekte van Parkinson, toevallen, spierkrampen, hysterie, hypertensie, PMS, epilepsie, huidaandoeningen, aambeien, brandwonden, astma, kinkhoest, bronchitis, infecties en als pijnstiller bij veel kwalen. Ook bij problemen die samenhangen met de menopauze. Tevens wordt het toegepast als middel om de gevolgen van alcoholisme te verminderen, het stoppen met drinken te vergemakkelijken en wordt ook toegepast bij delirium tremens.

Lees hier meer over Passiflora incarnata

Waarom zou je een psychedelische sessie doen?

Indien er geen contra-indicaties zijn kan een truffel sessie gigantisch helpen om waardevolle inzichten te verkrijgen. Veel van deze inzichten worden gebruikt vanwege een therapeutisch doel zoals traumaverwerking, depressiebestrijding, verslavingsproblematiek en stress gerelateerde klachten (die zich ook fysiek kunnen manifesteren). Spiritualiteit en persoonlijke groei komt steeds vaker terug als thema voor een truffel sessie. Verder is er nog een kleine groep personen die gewoon de belevenis willen ervaren in een veilige situatie met ervaren begeleider.

Truffel therapie of truffel belevenis?

Wil jij een truffel sessie meemaken met therapie als thema? In dit geval is de voorbereiding belangrijk en zullen wij je gedurende 2 weken voor jouw truffel sessie tips geven om het meeste uit je sessie te halen. Wij adviseren dan op basis van jouw intake + neurotransmittertest welke supplementen, voeding, beweging en huiswerk (boeken, films, opdrachten e.d.) je kunt gebruiken/doen/bekijken zodat je al beter de trip ingaat en de effectiviteit van de sessie verhoogt. Deze aanpak noemen wij triptherapie.

Lees hier meer over triptherapie

Start de intake + neurotransmittertest

Wil je echter de truffel sessie gebruiken als belevenis of als spiritueel middel? Maak dan gebruik van onze truffel ceremonie zonder triptherapie. Dit is als het ware een tripsitter dienst inclusief psychedelica, aromatherapie en muziek.

Meer over de dienst tripsitter

Meer over een truffel ceremonie

Tags: , ,

Leave a Reply