Truffel ceremonie Psilocybine therapie in 2025 vergoed door zorgverzekeraars

 Psilocybine therapie in 2025 vergoed door zorgverzekeraars via truffel ceremonie

Psilocybine therapie is niet goedkoop

Een losse psilocybine sessie kost in Nederland niet super veel, maar het is wel een redelijk flinke uitgave. Gemiddeld kom je uit op 600 euro voor een psilocybine sessie met professionele begeleiding. De meeste mensen die kiezen voor psilocybine therapie doen zo’n 1, 2 of 3 sessies met een interval van 1 á 2 maanden. Hoewel de kans op vooruitgang zeer hoog is kost het alsnog een flinke duit.

Het kan nog duurder worden

In Nederland zijn er momenteel veel mogelijkheden om op een relatief goedkope manier psilocybine therapie te ondergaan. In andere landen, zoals Australië, zullen de psilocybine sessies volgens een bepaald protocol moeten gaan en met duur geproduceerde psilocybine. Een traject van drie sessies wordt daar geschat op 20.000 euro. Als er in Nederland dezelfde protocollen gehanteerd moeten worden kan het hier ook een dure behandeling worden, vergelijkbaar met ziekenhuisopnames en dure medische ingrepen.

Zorgverzekeraars zullen invloed krijgen

Hoe duur zo’n medische psilocybine therapie traject gaat worden hangt grotendeels af van de eisen die zorgverzekeraars gaan stellen aan de psilocybine-behandelingen. Zij zijn immers ook de partijen die de kosten deels zullen vergoeden. Een psilocybine therapie traject van 3 psilocybine sessies en 9 sessies zonder psilocybine kunnen bij elkaar snel 15.000 euro gaan kosten. Misschien vergoed de zorgverzekeraar hier wel een groot gedeelte van. Wij denken dat volledige vergoeding voor psilocybine therapie alleen wordt toegekend aan personen die gediagnosticeerd zijn met behandelressistente depressie.

Non-medische psilocybine therapie

In Nederland is het vooralsnog om psilocybine sessies te ondergaan op een non-medische basis met psychedelische magische truffels. Zolang dat mogelijk blijft kunnen bedrijven met minder regelgeving ook goedkoper de sessies organiseren voor slechts 10-20% van de kosten t.o.v. de gereguleerde medische behandelingen. Het zou mooi zijn als dit zou kunnen blijven bestaan en dat er een keuze is voor de cliënt om zelf te kunnen kiezen voor het duurdere medische traject of de goedkopere optie. Voor velen zal dit een financiële keuze zijn en deze hangt af van de hoogte van de vergoeding van de zorgverzekeraar in de toekomst.

Wij verwachten in 2025 veranderingen

Hoe de toekomst van psychedelische therapie zal verlopen is onduidelijk. Eén ding wat zeker is, is dat het zal veranderen en we zien 2025 als het jaar dat veel zal veranderen. Hierdoor denken wij dat psychedelische therapie in Nederland wel eens vergoed zou kunnen worden. Tot die tijd kan je gebruik maken van ons aanbod via de onderstaande links:

Psilocybine therapie | MDMA therapie

 

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Psychedelica therapie: Psilocybine therapie in 2025 vergoed door zorgverzekeraars

Tags: , , ,