Truffel ceremonie Psychedelische therapie : 5 psychedelica met potentie

 Psychedelische therapie : 5 psychedelica met potentie via truffel ceremonie

In een wereld waarin de zoektocht naar innerlijke rust en genezing steeds meer aandacht krijgt, hebben psychedelica de schijnwerpers gestolen als potentieel therapeutisch hulpmiddel. Van magische paddo’s tot ayahuasca-ceremonies, de reis naar zelfontdekking neemt steeds meer ongebaande paden in. In dit uitgebreide artikel duiken we dieper in de betoverende wereld van psychedelica en verkennen we het therapeutisch potentieel dat schuilgaat achter vijf soorten psychedelische substanties.

Paddo’s: de meest gebruikte psychedelicum voor therapie

Paddo’s, ook wel bekend als psilocybine-paddenstoelen of magische paddenstoelen, hebben een eeuwenoude geschiedenis als ritueel en therapeutisch hulpmiddel. De actieve component, psilocybine, staat bekend om zijn vermogen om de geest te openen en innerlijke perspectieven te veranderen. Microdoseringen van psilocybine worden wel eens gebruikt ter ondersteuning van een dopamine detox. Ook zorgt de stof psilocybine uit de paddenstoelen voor neuroplasticiteit, wat kan leiden naar een beter werkend brein.

Magic truffels: Hetzelfde als de paddo

Hoewel magic truffels en paddo’s vergelijkbaar zijn, hebben ze subtiele verschillen. Beide bevatten psilocybine, maar truffels groeien ondergronds en hebben een andere concentratie werkzame stoffen. Indien er rekening wordt gehouden met de verschillende concentraties, is het mogelijk om een zelfde sterkte te doseren. Een truffelceremonie kan een unieke reis naar zelfontdekking zijn, waarbij een periode van introspectie het therapeutisch potentieel kan versterken.

magische truffels

Ayahuasca ceremonie: Illegaal in Nederland

Ayahuasca is in Nederland illegaal maar is zeer bekend als krachtige brouwsel uit het Amazonegebied. Tijdens deze intense ervaringen worden deelnemers geconfronteerd met diepgewortelde emoties en krijgen ze inzicht in hun eigen psyche. Depressie en PTSS lijken te vervagen in het licht van ayahuasca’s helende krachten, maar ayahuasca kan bij PTSS ook zorgen voor herbelevingen. Het is dus raadzaam om op te passen met diverse psychedelica bij ernstige psychische aandoeningen. Bij een hoop sjamanistische ceremonies wordt ook rapé ingezet om weer meer te aarden na het gebruik van ayahuasca.

MDMA: De beste keuze bij PTSS

MDMA staat bekend om zijn empathogene en entactogene effecten. In een therapeutische setting wordt MDMA gebruikt als een hulpmiddel bij de behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS). De psychoactieve eigenschappen van MDMA kunnen het vermogen van patiënten vergroten om met traumatische herinneringen om te gaan, waardoor ze gemakkelijker kunnen communiceren over moeilijke ervaringen.

Serotoninesyndroom kan optreden bij een teveel aan serotonine in de hersenen. MDMA verhoogt de afgifte van serotonine en remt de heropname ervan, waardoor het risico op serotoninesyndroom toeneemt. Een gecontroleerde dosering en monitoring zijn essentieel om de risico’s van serotoninesyndroom tijdens MDMA-therapie te minimaliseren.

De dinsdag dip verwijst naar de dagen na het gebruik van MDMA, waarop sommige mensen zich vermoeid of neerslachtig kunnen voelen. het gehalte van serotonine en dopamine kan namelijk verlaagd zijn na het gebruik van MDMA. Het is daarom belangrijk om tips tegen de dinsdag dip op te volgen.

Psilohuasca: een mix van ayahuasca en psilocybine

Psilohuasca is een term die wordt gebruikt om een combinatie van psilocybine-bevattende paddenstoelen (zoals magic truffels) en een monoamine-oxidaseremmer (MAO-remmer) te beschrijven. De term is afgeleid van ayahuasca.

In het geval van psilohuasca wordt de MAO-remmer gebruikt om de werking van psilocybine te versterken en de duur van de trip te verlengen. MAO-remmers, zoals harmine of harmaline, remmen het enzym monoamine-oxidase, dat normaal gesproken de afbraak van psychoactieve stoffen zoals psilocybine bevordert.

Hoewel het gebruik van MAO-remmers de effecten kan intensiveren en de duur van de trip kan verlengen, brengt het ook risico’s met zich mee. MAO-remmers hebben interacties met bepaalde voedingsmiddelen en medicijnen, en onzorgvuldig gebruik kan leiden tot het serotoninesyndroom, een potentieel ernstige aandoening.

Belangrijk om op te merken is dat sommige bedrijven suggereren dat het combineren van psilocybine met MAO-remmers niet noodzakelijk is voor een krachtige psychedelische ervaring. Psilocybine op zichzelf kan al diepgaande effecten hebben. Het toevoegen van MAO-remmers vergroot niet alleen de intensiteit en duur, maar brengt ook een hoger risico op ongemak en complicaties met zich mee.

Psychedelische therapie: Laat je goed adviseren

Alle aspecten van psychedelische therapie zijn belangrijk! De geschiktheid van personen om een psychedelische sessie te kunnen ondergaan is mega belangrijk en dit kan alleen worden beoordeeld indien iemand alle gegevens doorgeeft bij het gebruik maken van de gratis intake. Verder is de juiste klik tussen therapeut en patiënt erg belangrijk, kijk dus vooral wie er bij je past. De integratie van opgedane inzichten is het laatste wat een belangrijke rol kan spelen. Start vrijblijvend de intake en kijk wie bij je past als therapeut via de volgende links:

Intake psychedelische sessie | Psychedelische therapeuten

 

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Psychedelica therapie: Psychedelische therapie : 5 psychedelica met potentie

Tags: , , ,