Truffel ceremonie Vitamine D tegen depressie en ontstekingsziekten

 Vitamine D tegen depressie en ontstekingsziekten via truffel ceremonie

Truffel Ceremonie over triptherapie blog:

Bij triptherapie hebben ze geschreven over Vitamine D tegen depressie en ontstekingsziekten op October 23, 2020. U kunt dit bericht hieronder lezen

Vitamine D

Vitamine D speelt een grote rol bij onze gezondheid en steeds meer onderzoeken naar vitamine D onderstrepen het belang van gezonde vitamine D spiegels. Enkele koppen van de laatste wetenschappelijke onderzoeken naar vitamine D via Pubmed zien er zo uit:

The Putative Role of Thyroid Hormones and Vitamin D on Severity and Quality of Life in Psoriasis.

Effect of Vitamin D Status during Pregnancy on Infant Neurodevelopment: The ECLIPSES Study.

Prospective associations between vitamin D and depression in middle-aged adults: findings from the UK Biobank cohort.

Vitamin D Deficiency Induces Elevated Oxidative and Biomechanical Damage in Coronary Arterioles in Male Rats.

Zie hier alle Vitamine D publicaties op Pubmed

De winterdip

Wie kent de winterdip niet? De dagen worden korter, er is minder zonlicht en onze gedachten worden minder zonnig. Een kortere dag en een minder sterke zon zorgt er voor dat we in Nederland tussen november en april geen vitamine D kunnen aanmaken via zonlicht. Gedurende deze periode zakt de vitamine D spiegel en wordt deze slecht mondjesmaat aangevuld via voeding. Ook mensen die langzaam gewicht verliezen in de winter, wat in de natuur door voedselschaarste normaal is, maken vitamine D vrij wat opgeslagen is in vet. In de huidige tijd zit er dus een hele grote kans in dat er een vitamine D deficiëntie ontstaat gedurende de koude maanden. Mensen met een donkere huid en personen die veel binnen zitten hebben nog meer kans op een tekort aan de sunshine vitamine.

Laag vitamine D en depressie

Buiten de sombere gedachten om door het slechte weer speelt een gebrek aan vitamine D een grote rol bij de neerslachtigheid. Kort door de bocht zorgt vitamine D voor een sterker immuunsysteem en zijn we ontvankelijker voor ziekten en ontstekingsreacties die daarmee gepaard gaan. Ontstekingsproducten voorkomen de vrijgave van serotonine en een tekort aan verandert het gedachtepatroon naar iets wat je een depressie kan noemen. Vitamine D kan dus (mede) een rol spelen bij depressie

Zwakker immuunsysteem

Naast depressie kan een zwakker immuunsysteem ook andere (reeds aanwezige) aandoeningen vrij spel geven. Denk hier bijvoorbeeld aan psoriasis en MS. De hersenen, spieren, hart, alvleesklier, schildklier, bijschildklier, thymus, huid, darmen, eierstokken, baarmoeder, placenta, borst en prostaat hebben allemaal vitamine D nodig om goed te functioneren. Een hoop aandoeningen aan deze organen kunnen te maken hebben met een lage vitamine D spiegel. Auto-immuunziekten, Botaandoeningen, Chronische pijn, darmaandoeningen, Diabetes type 2, hart- en vaatziekten, infectieziekten, kanker en PMS kunnen allemaal voorkomen (mede) door een chronisch tekort aan vitamine D. Zelfs de kans op een besmetting met dodelijke afloop door Corona en andere virussen kan worden verkleind door een tekort aan vitamine D te voorkomen. Dit waarschijnlijk is ook een reden waarom virussen zoals de griep vaker voorkomen tijdens de winter.

Vitamine D verhogen

UV licht

UV-B straling vanuit zonlicht of zonnebanken zorgt voor het meeste vitamine D. UV straling heeft zowel positieve als negatieve eigenschappen en daarom is het verstanding om niet te veel, maar zeker ook niet te weinig blootstelling aan UV-licht te hebben. Gedurende de wintermaanden is gedoseerd zonnebanken eerder een voordeel dan een nadeel, maar overdrijf het niet door de sterkste zonnebank en de langste duur te kiezen. Als de zonnekracht sterk genoeg is, gedurende de periode mei – oktober in Nederland, is een kwartier tot halfuur in de zon vaak al genoeg voor de dagelijkse dosering vitamine D.

Voeding

Hoewel via voeding genoeg vitamine D binnen krijgen moeilijk is kunnen alle kleine beetjes helpen. Vette vis en aan UV licht blootgestelde paddenstoelen bevatten vitamine D in relatief hoge concentraties. In hele lage concentraties komt vitamine D voor in ei, vlees en andere dierlijke producten.

Supplementen

De makkelijkste manier om tijdens de donkere dagen genoeg vitamine D binnen te krijgen is om een supplement te kopen met vitamine D. De aanbevolen dagelijkse dosering ligt tussen de 10 en 20 microgram (400-800 IU). Een hoop supplementen zijn hoger gedoseerd dan dan aanbevolen dagdosering. De maximale aanbevolen dagdosering bedraagt 100 microgram (4000 IU). 25 microgram (1000 IU) per dag is dus meer dan voldoende gedurende de donkere dagen.

 

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Psychedelica therapie: Vitamine D tegen depressie en ontstekingsziekten

Een truffelceremonie combineren met gezonde voeding, supplementen en beweging kan owrden ingezet als alternatieve en holistische behandeling tegen depressie, burn-out, stress, angst, laag zelfbeeld, sociale angst, PTSS, onzekerheid en chronische ontstekingsziekten.

 

In samenwerking met deze onze partners:

Ayahuasca
Neurotransmitter test
Psilocybine kopen
Psilocybine therapie Nederland
Psychedelic therapy
Triptherapie forum
Truffel ceremonie
Truffel therapie

Tags: , , ,