Truffel ceremonie Therapie met drugs

 Therapie met drugs via truffel ceremonie

Therapeutische drugs?

Niet alle drugs zijn hetzelfde. Er zijn vele verschillende stoffen die onder de noemer drugs valt. Sommigen vallen onder drugsmisbruik, verslavende middelen of medicinale drugs zoals wiet. De manier waarop drugs wordt gebruikt is natuurlijk het meest belangrijk. De laatste tijd staan met name de hallucinogenen en ook de psychedelica zonder hallucinerende werking in de schijnwerpers als het gaat om het therapeutisch potentieel. Wij zien dan ook de psychedelica als een hele andere subvariant van de verschillende soorten drugs en psychedelica zijn dan ook het minst schadelijk. Het gaat dan om de minst schadelijke en meest onderzochte; psilocybine uit paddo’s en magic truffels. Maar ook LSD en MDMA krijgen steeds meer aandacht.

Onderzoek naar schadelijkheid van drugs

Hoe werken de meeste psychedelica therapeutisch?

1: BDNF

De verschillende psychedelica staan er bijna allemaal om bekend om de activiteit op de serotonine receptoren te verhogen. Dit wordt doorgaans gedaan omdat de psychedelica lijken op serotonine en dan in dezelfde receptoren passen. Bij sommige drugs zoals MDMA wordt de activiteit verhoogd doordat er meer van de lichaamseigen voorraden serotonine vrijgemaakt wordt. Als met al worden de meeste effecten bereikt door de stimulatie van de serotonine receptor 5HT2a. De mate van stimulatie van met name de 5HT2a receptor alsmede een mix van andere receptoren zorgt voor een verandering in de waarneming, gemoedstoestand en de aanmaak van nieuw verbindingen in het brein. De nieuwe verbindingen in het brein wordt dan weer toegeschreven aan de extra productie van de neurotrofine BDNF. Wanneer het lichaam meer BDNF vrijgeeft, zet het de switch om op een reeks genen die gloednieuwe hersencellen, zenuwcellen en aantal connecties laat groeien. Nog iets hoger BDNF zorgt ervoor dat je sneller leert, beter onthoudt, langzamer ouder wordt en je hersenen snel de verbindingen herschikt met de verschillende delen van het brein en het lichaam.

BDNF verhoogt ook de plasticiteit van de hersenen. Wanneer hersencellen beschadigd raken of in een stressvolle situatie terechtkomen, beschermt BDNF hen en helpt hen om sterker terug te komen. De neurale paden worden flexibeler in plaats van afgebroken, wat zou kunnen verklaren waarom hogere niveaus van BDNF worden geassocieerd met het afweren van depressie.

Meer informatie over BDNF

2: DMN activiteit

Het Default Mode Network (DMN) omvat hersengebieden in de cortex die normaal gesproken actief zijn tijdens rust en is betrokken bij herinneren van gebeurtenissen, sociale en emotionele oordeelsvorming en toekomstplanning. Het verlagen van de activiteit van het DMN zorgt er voor dat tijdsbesef verdwijnt en dat er meer in het hier en nu wordt geleefd. Dat betekent dus dat er zorgen en angsten over de toekomst verdwijnen.

Een lagere activiteit van het DMN zorgt dus voor een lager stress niveau en dus lager cortisol. Laag cortisol zorgt er voor dat het lichaam zijn zelfhelende kan benutten waardoor ziektes en ontstekingen kunnen worden bestreden. Dankzij de verlaagde ontstekingswaarden komt er meer serotonine vrij en dat geeft op zijn beurt meer BDNF vrij, terwijl het ook angst en depressie verlaagt.

Lees meer over in het nu zijn

3: Minder ego

Psychedelica in hogere doseringen zorgen er voor dat het zelfbesef op een lager pitje komt te staan omdat er een hogere mate van verbondenheid ervaren kan worden. Het ego wilt doorgaans gevoed worden met steeds meer en vaak ook ongezonde zaken. Het ego maak ons onrustig en angstig aangezien zelfbehoud het grootste doel is van het ego. Zonder ego zullen we niet overleven maar een overactief ego zorgt voor afscheiding, eenzaamheid en verslavingen.

Minder ego betekent meer verbondenheid, minder depressie, meer serotonine, meer BDNF, meer gezonde keuzes, minder stress en minder activiteit van het DMN.

4: Emoties mogen er zijn

Het gebeurt regelmatig dat tijdens een psilocybine sessie er emoties omhoog komen die al voor een lange tijd zijn geblokkeerd. Juist het loslaten van deze “oude pijn” zorgt voor het losmaken van emotionele blokkades en soms ook psychosomatische klachten. Het kan soms als een bevrijding aanvoelen om ongeremd alles te voelen wat gevoeld dient te worden. Omdat psychedelica ook een gevoel van tevredenheid kan geven kunnen dan vaak de “negatieve” emoties makkelijker worden gevoeld en verwerkt tot iets waar iemand tevreden over kan zijn.

Alle emoties zijn goed en mogen er zijn

5: Hallucinaties

MDMA geeft op normale doseringen bijna geen hallucinaties terwijl de andere bekende psychedelica dat juist doen. LSD, psilocybine en DMT (ayahuasca) staan er juist om bekend dat je gaat hallucineren. De hallucinaties in combinatie met de effecten hierboven beschreven kunnen zorgen voor nieuwe inzichten die kunnen helpen, spirituele ervaringen of een hele mooie belevenis die niet in woorden valt uit te leggen. Het is volgens ons ook een inkijkje hoe het onderbewuste werkt en men kan met de nieuwe kennis eerder gezonde keuzen maken. Wil je meer leren over de hallucinaties? Lees dan verder via de link:

Psychedelische hallucinaties uitgelegd

Psychedelische therapie starten?

Bij ons beginnen de trajecten met het intakeformulier. Na het invullen van de intake zal er een eerste advies naar u worden verzonden per mail met daarin de geadviseerde trip en dosering. Verder staat er in de mail een uitleg wat de aanpak ongeveer zal zijn en hoe er een afspraak kan worden gemaakt voor de psychedelische sessie.

Start hier de intake

Overzicht beschikbare dagen

Bekijk onze huidige beschikbaarheid hieronder via de volgende link:

Agenda inzien

Extra informatie

Wilt u meer weten over wie we zijn en waar we onze diensten aanbieden? Maak dan gebruik van de volgende links voor meer informatie.

Tarieven triptherapie | Werkwijze triptherapie | Aan huis service | Onze locatie | Recensies triptherapie | Over ons

Contact via chat apps

Tegenwoordig is chatten via chat apps zoals Whatsapp en Telegram het makkelijkste om snel contact te hebben. Het telefoonnummer dat wij voor deze chat apps gebruiken is 0640898455.

Direct chatten via Whatsapp

Direct chatten via Telegram

Contact via email

Ondanks dat e-mailen steeds minder vaak wordt gebruikt, kunt u uiteraard ook via e-mail contact met ons opnemen. U kunt ons e-mailen via het volgende e-mailadres.

info@triptherapie.nl

Contact via de telefoon

Belt u liever? U kunt ons ook bereiken op telefoonnummer 0640898455. In het geval dat wij u niet te woord kunnen staan kunt via een bovenstaande optie ons verzoeken om u te bellen.

Dit bericht op MDMA therapie is overgenomen van triptherapie

Trip therapie: Drugs als therapie

Het originele bericht komt van de onderstaande link

MDMA therapie: Therapie met drugs

In samenwerking met Psilocybine therapie Nederland hebben wij dit bericht geplaatst om u beter van dienst te kunnen zijn op gebied van truffel en paddo ceremonies

Therapie met drugs

 

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Psychedelica therapie: Therapie met drugs

Een truffelceremonie combineren met gezonde voeding, supplementen en beweging kan owrden ingezet als alternatieve en holistische behandeling tegen depressie, burn-out, stress, angst, laag zelfbeeld, sociale angst, PTSS, onzekerheid en chronische ontstekingsziekten.

 

In samenwerking met deze onze partners:

Ayahuasca
Neurotransmitter test
Psilocybine kopen
Psilocybine therapie Nederland
Psychedelic therapy
Triptherapie forum
Truffel ceremonie
Truffel therapie

Tags: , , ,