Rookverslaving stoppen

Stoppen met roken is een van de grootste uitdagingen waar mensen mee te maken krijgen als ze proberen om gezonder te worden. Nicotine is een zeer verslavende stof en het is moeilijk om er vanaf te komen. Maar er is hoop: recent onderzoek suggereert dat psilocybine, een psychedelisch stof die van nature voorkomt in paddenstoelen, kan helpen bij het stoppen met roken.

Psilocybine helpt met stoppen met roken

Psilocybine werkt op dezelfde manier als andere psychedelica, zoals LSD of DMT, door de activiteit in bepaalde hersengebieden te veranderen. Het lijkt erop dat psilocybine de activiteit verhoogt in de prefrontale cortex, een deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het reguleren van impulsen en het nemen van beslissingen. Dit kan helpen bij het beheersen van de drang naar nicotine.

Daarnaast kan psilocybine therapie ook helpen bij het veranderen van de manier waarop mensen denken over roken. Veel mensen die willen stoppen met roken, hebben moeite om afscheid te nemen van de sociale en emotionele aspecten van roken. Psilocybine kan helpen om deze banden te doorbreken door de manier waarop mensen denken over zichzelf en hun relatie met roken te veranderen.

Wetenschappelijke studies naar psilocybine en roken

Een recente pilotstudie uitgevoerd door de Universiteit van Alabama onderzocht de effecten van psilocybine op het stoppen met roken. De studie was gericht op mensen die al meerdere pogingen hadden gedaan om te stoppen, maar die nog steeds gerookt hadden. De deelnemers kregen een kleine dosis psilocybine tijdens een sessie onder begeleiding van een therapeut. Na de sessie rapporteerden de deelnemers een significante afname van hun drang naar nicotine en een aanzienlijke vermindering van hun rookgedrag. Bovendien bleken de meeste deelnemers na zes maanden nog steeds gestopt te zijn met roken.

Meer informatie over psilocybine en verslavingen

Op de website van triptherapie is meer te lezen over hoe verslavingen werken en hoe psilocybine daarbij kan helpen. klik op de onderstaande link voor meer informatie.

Psilocybine en verslaving

Leave a Reply