Truffel therapie schrijft over Psilocybine tegen rookverslaving en andere verslavingen om de helende effecten van psilocybine te onderstrepen

Truffel therapie: Psilocybine tegen rookverslaving en andere verslavingen

Truffel therapie deelt de berichten van triptherapie.nl U vindt het geplaatste bericht ook via de website van trip therapie

Psilocybine tegen rookverslaving en andere verslavingen

Psilocybine en rookverslaving

Om goed uit te kunnen leggen hoe psychedelica en met name psilocybine (en dus psilocine) kunnen helpen tegen verslavingen kunt u de volgende TEDx video bekijken. Hierin wordt duidelijk dat de “drugs” psilocybine kan helpen tegen de verslaving van andere drugs.

Hoe kan psychedelica helpen bij het stoppen met roken?

1: Neurogenese

Vanwege de werking van de psychedelische trip zal er een nieuwe configuratie in het brein ontstaan. Dit komt omdat het prikkelen van de 5HT2a receptor er voor zorgt dat er meer BDNF vrijkomt. BDNF is een hormoon die zenuwcellen hersteld en nieuwe verbindingen kan laten ontstaan, wat we neurogenese noemen. De nieuwe configuratie van het brein betekent ook dat er nieuwe paden ontstaan in het brein. Deze nieuwe paden zorgen ook voor nieuwe keuzes zoals het stoppen met verslavingen.

Lees hier meer over BNDF en hoe het te verhogen is.

2: Serotonine tegen dopamine

De meest verslavende middelen en activiteiten hebben doorgaans invloed op de dopamine receptor. Dopamine is een neurotransmitter die betrokken is bij het strelen van de ego. Met name persoonlijke doelen behalen wordt beloond met dopamine. Het geeft energie en een heel goed gevoel. Het nadeel is echter dat de dopamine high slechts heel kort duurt en dat je steeds meer wilt. Drugs zoals cocaïne, heroïne, tabak en alcohol verhogen het dopamine niveau. Het eten van suikers verhogen het dopamine niveau net zoals cocaïne het doet. Activiteiten zoals porno kijken, social media, gokken en gaming verhogen ook dopamine. Het zorgt er indirect voor dat je steeds meer gaat letten op de persoonlijke doelen waardoor mensen soms richting eenzaamheid gaan (laag serotonine als gevolg). Eenzaamheid zorgt voor depressieve gevoelens en die worden dan verholpen met dopaminegevoelige verslavingen zodat de negatieve spiraal standhoud.

Hoe dopamine roken in stand houdt

Een hoge dosis serotonine gelijkende stoffen zoals DMT of psilocine ( 4-HO-DMT) zorgt voor een gevoel van verbondenheid met alles en iedereen. Vanuit deze staat lijken de persoonlijke doelen en ego strelingen zoals (rook)verslavingen veel minder belangrijk. Vanuit die gedachten kan er een positieve spiraal ontstaan waarbij gezamenlijke doelen en connecties belangrijker gevonden kunnen worden.

Lees hier meer over dopamine in balans brengen

3: Ego death

Bij een hoge triplevel zoals triplevel 4 of 5 kan er een ego death plaatsvinden. De voordelen om van een verslaving af te komen liggen in het feit dat het idee van een “ik te zijn” vervaagd. Zonder besef van “ik” of de “ego” kan men zonder zelfbescherming bekijken of de dingen die we het lichaam aandoen wel zo goed is en waarom het nodig is. Uiteindelijk is ons lichaam de tempel van ons bestaan en waarom zouden we die willen vergiftigen om persoonlijke doelen te behalen of net zo te doen alsof we die behalen? Verslavingen zijn dan ook cheats om je zogenaamd goed te voelen, maar het lost onderliggende problemen niet op! Tijdens de ego death kan het zijn dat je die onderliggende problemen wel weet op te lossen aangezien het brein dan ultra connected is. Een ander voordeel is dat na een ego death je weer als herboren kan voelen. Alsof er een nieuwe “ik” is ontstaan. Een nieuw begin met gezonde keuzes!

Lees hier meer over de ego death

Kunnen we jou helpen met jouw verslaving?

De eerste stap naar de oplossing is beseffen en accepteren dat er een verslaving is. Het is een moedige stap om er voor uit te komen. Ondanks dat het eng is zal de beloning voor de moed later komen. Hier bij triptherapie gaan we altijd te werk zonder oordeel te vellen. Uiteindelijk zijn de omstandigheden de reden van de verslaving en onze samenwerking met jou kan die omstandigheden veranderen naar iets moois!

Heeft u vragen?

Wilt
u eerst meer weten over wat we doen en wie we zijn? U kunt ons de oren
van het hoofd vragen. Dit kan via de onderstaande mogelijkheden. Kies
zelf een medium uit waar u zich goed bij voelt.

Openbare vragen via forum: Klik hier
Telefoon: +31640898455
Email: info@triptherapie.nl
Contactformulier: Klik hier
Facebook: Klik hier
Twitter: Klik hier

Triptherapie is meer dan alleen psychedelische therapie

Er
valt veel meer voordeel uit een psychedelische trip te halen als de
voorbereiding goed is. De voorbereiding van de trip is vele malen
belangrijker dan wat men zou verwachten. De voorbereiding beïnvloedt de
trip en daarmee het resultaat.

Wij geloven er namelijk in dat een
gezond lichaam zorgt voor een gezonde basis vormt voor een goede diepe
trip. Wij doen er dan ook alles aan om alle facetten van het bestaan aan
te pakken en daarom adviseren wij ook onze klanten op basis voeding,
beweging en supplementen. De gehele aanpak voor lichaam en geest zorgt
voor de beste resultaten op korte en lange termijn. Doorgaans hanteren
we bij de meeste klanten een schema die er als volgt uitziet:

  1. Aanmelding, neurotransmitter test en intake
  2. Advies over voeding beweging en supplementen op basis van punt 1
  3. Een periode van 2-3 weken voortgang bekijken van punt 2
  4. Een individuele psychedelische ceremonie (tenzij een groep extra nut of de voorkeur heeft)
  5. Nabespreking van de truffel ceremonie op dezelfde dag
  6. Na ongeveer 1-2 weken nogmaals een nabespreking

Wat anderen zeggen over triptherapie

Een verhaal van een klant kan vaak meer vertellen over wat wij doen dat dat wij over onszelf schrijven.

Lees hier alle recensies van onze “klanten”

Deze recensie heeft onder andere te maken met verslavingen

 

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Truffel therapie: Psilocybine tegen rookverslaving en andere verslavingen

Een truffel therapie met psilocybine combineren met gezonde voeding, supplementen en beweging kan owrden ingezet als alternatieve en holistische behandeling tegen depressie, burn-out, stress, angst, laag zelfbeeld, sociale angst, PTSS, onzekerheid en chronische ontstekingsziekten.

 

In samenwerking met deze onze partners:

Ayahuasca
Neurotransmitter test
Psilocybine kopen
Psilocybine therapie Nederland
Psychedelic therapy
Triptherapie forum
Truffel ceremonie
Truffel therapie

Tags: , , ,