Truffel therapie schrijft over Jeugdtrauma verwerken met MDMA of psilocybine om de helende effecten van psilocybine te onderstrepen

Truffel therapie: Jeugdtrauma verwerken met MDMA of psilocybine

De originele post over Jeugdtrauma verwerken met MDMA of psilocybine is overgenomen van de volgende blog:

Triptherapie Jeugdtrauma verwerken met MDMA of psilocybine

Jeugdtrauma verwerken met behulp van psychedelica

Psychedelische therapie heeft sinds 2022 de wind mee als het gaat om de bekendheid en de hoge slagingspercentages bij het verwerken van (jeugd)trauma. De meestgebruikte psychedelica bij jeugdtrauma zijn psilocybine en MDMA. Het zijn twee totaal andere stoffen die wel beiden worden gezien als de klassieke psychedelische middelen. Psilocybine komt van nature voor in de Psilocybe paddenstoelen (en truffels). MDMA is een synthetische drug alhoewel de voorloper MDA wel in de natuur voorkomt (nootmuskaat). De effecten van deze twee middelen zijn ook heel anders.

Psilocybine sessie bij jeugdtrauma

De psilocybine sessies in Nederland worden gedaan met psilocybine truffels. Psilocybine is de stof die na omzetting naar psilocine zorgt voor de effecten van dit middel. Psilocybine wordt met name ingezet bij depressie, verslavingen en sociale angst. Psilocybine is de alleskunner omdat psilocybine ook gebruikt kan worden bij jeugdtrauma en PTSS mits de voorbereiding in orde is. Meestal wordt er voor psilocybine gekozen als praten geen oplossing biedt. Psilocybine sessies zijn namelijk minder rationeel en het gaat meer om de ervaring dan de woorden die gebruikt worden. Verder speelt psilocine een rol in de acceptatie plus verbondenheid en daarmee vaak de vooruitgang.

Meer informatie Psilocybine therapie

MDMA sessie bij jeugdtrauma

MDMA therapie wordt vooral ingezet bij PTSS en (jeugd)trauma. Deze MDMA sessies zijn vooral geschikt voor mensen die veel baat zouden hebben aan gesprekstherapie of blootstellingstherapie, maar blokkeren. MDMA kan de blokkades vanuit angst tijdelijk opheffen waardoor de sessies gemakkelijk een positieve wending krijgen. MDMA is in Nederland een illegale substantie en daarom kunnen we in Nederland alleen MDMA sessies aanbieden met een stof die 95% erop lijkt.

Meer informatie: MDMA therapie

Bij psilocybine ga je hallucineren en bij MDMA niet

Een voordeel van psilocybine zijn de hallucinaties. Net zoals bij dromen kan er een verhaal zitten in de beelden die gezien worden. Sommige beelden resulteren in inzichten. Voor personen met ernstige traumatisering kunnen de hallucinaties een nadeel zijn omdat soms de oude beelden kunnen leiden tot negatieve effecten. Dan lijkt MDMA vaak een beter optie omdat er geen duidelijke hallucinaties ontstaan en de kans op herbeleving kleiner is.

Psilocybine trips gaan verder dan het rationele denken

Waarbij je bij MDMA eerder in gesprek kan gaan terwijl je je goed voelt, ook bij het praten over je trauma, kan je bij psilocybine niet goed praten tijdens de piek van de sessie. Tijdens de piek van de psilocybine sessie ga je voorbij het denken en beland je in een beleving die je waarschijnlijk niet kunt verwoorden. Psilocybine sessies lijken zoals eerder beschreven dan met name geschikt als je met praten niet verder komt en MDMA sessies zijn weer meer geschikt als je in nuchtere staat niet kunt praten over je trauma en toch via gesprekstherapie richting verwerking wilt gaan. De keuze voor MDMA of psilocybine zou voornamelijk moeten afhangen of visuele hallucinaties gewenst zijn en of gesprekstherapie zonder blokkade (MDMA) of de reis naar het onderbewuste (psilocybine) gaat helpen.

Wat past het beste bij jou?

Om een sessie bij triptherapie te kunnen ondergaan moeten wij screenen op gezondheid en veiligheid. Wij doen dit middels de intake. Verder zullen we ook adviseren welk middel en dosering het beste lijkt. Tevens zal de intake de basis vormen voor adviezen tijdens de voorbereiding op de psychedelische sessie. De intake is te vinden via de link hieronder:

Intake triptherapie | Tarieven en reserveren | Contact

 

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Truffel therapie: Jeugdtrauma verwerken met MDMA of psilocybine

Een truffel therapie met psilocybine combineren met gezonde voeding, supplementen en beweging kan owrden ingezet als alternatieve en holistische behandeling tegen depressie, burn-out, stress, angst, laag zelfbeeld, sociale angst, PTSS, onzekerheid en chronische ontstekingsziekten.

 

In samenwerking met deze onze partners:

Ayahuasca
Neurotransmitter test
Psilocybine kopen
Psilocybine therapie Nederland
Psychedelic therapy
Triptherapie forum
Truffel ceremonie
Truffel therapie

Tags: , , ,