Empathie en vergevingsgezindheid door psychedelica via Psychedelische therapie Nederland:

Psychedelische therapie: Empathie en vergevingsgezindheid door psychedelica

Een ander perspectief dankzij psychedelische therapie

Stel je eens voor dat door een psychedelische truffel, LSD of door ayahuasca in een staat van zijn komt waarbij alles wat je dacht zeker te weten komt te vervallen. Dat klink heel spannend en dat kan het in het begin ook zijn. Het verliezen van realiteit betekent dan dat je ook verlost raakt van vastgeroeste oude ideeën die je zelfs tegenwerken. Naast dit effect kan er ook een gevoel van eenheid, verbondenheid, dankbaarheid en liefde ontstaan. Langzamerhand kom je terug in je gedachten en denk je aan diegene die je iets heeft aangedaan met net een wat mildere ego. Je bent een slachtoffer van deze dader en toch voel je liefde terwijl je de gedacht hebt. In eerste instantie wil je het niet want die dader is natuurlijk een puur slecht persoon. Of toch niet? Het klinkt gek maar sommigen slachtoffers voelen de pijn die dader zichzelf heeft aangedaan en leren soms ook te begrijpen dat ook diegene een slachtoffer is. De empathie komt eerst en de vergeving soms later. In feite is de vergeving een zelfvergeving, we vergeven immers onszelf ook voor in een bepaalde situatie gezeten te hebben.

Boosheid verdwijnt bij het begrijpen van gedrag

Als slachtoffers niet meer boos zijn omdat ze begrijpen waarom dingen gebeuren dan verlagen ze de stresshormonen van het lichaam. Dit is vaak reden voor lichamelijk en psychisch herstel. Begrijpen, vergeven en niet vergeten is vaak de beste keuze voor zelfbehoud (tot op celniveau). Tijdens psychedelische therapie kan je doelgericht werken aan jouw problematiek en doelstelling.

Hoe komt het dat psychedelica helpen bij dit proces?

De meeste psychedelica zoals MDMA, paddo’s, ayahuasca en LSD verhogen de stimulatie van de serotonerge receptoren. Deze verhoogde stimulatie zorgt voor een gevoel van tevredenheid en verbondenheid. Een tevreden persoon heeft immers niets nodig en kan dan verder kijken/voelen dan de dingen die het individu zelf nodig heeft. Het zelfbehoud komt daardoor ook op een lager pitje te staan. Sommige noemen dit het verlagen van het ego. Maar er spelen meer processen een rol. We geven hierbij een handgreep aan effecten.

  • Er ontstaan meer hersenverbindingen voor een stabieler brein
  • Illusies kunnen plaatsmaken voor betere ideeën
  • De amygdala wordt ontzien en daarmee de stress-prikkels
  • Meer begrip en empathie
  • Een gevoel van verbondenheid
  • Het willen maken van gezondere keuzes
  • Snappen wat echte liefde betekent
  • Leren dat gelukkig zijn wat anders betekent dan geleerd
  • Een spirituele belevenis meemaken
  • Nog veel meer onbekende processen

Kan jij een sessie doen?

We screenen onze klanten middels de online intake. Als jij benieuwd bent wat voor sessie bij je past dan kan je vrijblijvend de intake invullen via de volgende link.

Start de intake

Het originele bericht komt van de onderstaande link

MDMA therapie: Empathie en vergevingsgezindheid door psychedelica

 

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Psychedelica therapie: Empathie en vergevingsgezindheid door psychedelica

Lees hier meer over onze psychedelische therapie in combinatie met een behandeling tegen depressie, burn-out, stress, angst, laag zelfbeeld, sociale angst, PTSS, onzekerheid en chronische ontstekingsziekten.

 

In samenwerking met deze sites:

Ayahuasca
Neurotransmitter test
Psilocybine kopen
Psilocybine therapie Nederland
Psychedelic therapy
Triptherapie forum
Truffel ceremonie
Truffel therapie

Tags: ,