Psychedelische trips net even anders

Trippen op psilocybine houdende magic truffels of paddo’s kan vele inzichten opleveren die de algehele gezondheid kunnen bevorderen. Het grootste helende potentieel wordt bereikt door de combinatie van het tijdelijk stimuleren van het hormoon BDNF, die zorgt voor zenuwcelherstel en de aan aanmaak van nieuwe zenuwcellen, en het verlagen van stress door meer in het moment te zijn. Tegenwoordig combineren steeds meer mensen de paddo’s of truffels met lichte en zware MAO remmers om de tijdsduur van de trip te verlengen, om minder psychedelica nodig te hebben en/of om de trip te verdiepen. Zware MAO remmers hebben nadelen en daarom is psiloflora een goed alternatief.

Psiloflora

Psiloflora is nu nog redelijk onbekend maar wordt steeds bekender vanwege de veiligheid en de verdiepende werking van de trip. Ayahuasca en nu ook psilohuasca krijgen steeds meer populariteit. Ayahuasca is een hippe psychedelica die flink in het nieuws is geweest. Ayahuasca is illegaal in Nederland en daarom zijn een hoop aanbieders over gegaan op psilohuasca.

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2019/12/Psilohuasca-passiebloem-1024x576.jpg

Psilohuasca

Psilohuasca bevat net zoals ayahuasca sterke MAO remmers. Bij zowel Psilohuasca als ayahuasca wordt de sterke MAOi banisteriopis caapi gebruikt. De MAO remmers in banisteriopis caapi voorkomen de afbraak van DMT, psilocybine, dopamine, adrenaline, tyramine en meerdere psychedelische en ook schadelijke monoaminen. Bij ayahuasca is een MAO remmer sowieso nodig want ander werkt het psychedelische actieve bestandsdeel DMT niet. Bij Psilohuasca wordt er gebruik gemaak van psilocybine houdende paddenstoelen of truffels en zijn de sterke MAO remmers niet nodig, want psilocybine werkt gewoon oraal ook zonder MAO remmers. Voeg je toch MAO remmers toe zoals de banisteriopis caapi dan zal je minder nodig hebben van de psilocybine houdende truffels en zullen ook andere psychedelische compounds maag beter overleven en het brein bereiken.

Banisteriopis caapi

De banisteriopis caapi is een heftige MAO remmer die ook bijvoorbeeld tyramine-afbraak remt. Tyramine kan een gevaar worden als de concentratie te hoog wordt. Het voorkomen van verhoogd tyramine kan worden gedaan door een dieet te volgen.

Lees hier meer over het dieet bij psilohuasca

Zoals te lezen valt via bovenstaande link zitten er heel wat haken en ogen aan het gebruik van psychedelica in combinatie met sterke MAO remmers (of medicijnen). Bij het gebruik van paddo’s en truffels zijn de MAO remmers op zich helemaal niet nodig. De dosis verhogen is veiliger dan het toevoegen van de MAO remmers.

Passiebloem als MAO remmer

De passiebloem is een milde MAO remmer en zal magic mushrooms of truffels wel versterken en de trip verlengen zonder dat er veel extra risico’s ontstaan. De combinatie van psilocybine en de passiebloem (passiflora incarnata) wordt ook wel psiloflora genoemd en is in onze ogen de perfecte combinatie van niet de extra risico’s van een zware MAO remmer, maar wel de voordelen van een lichte MAO remmer.

De Passiflora trip

Het voordeel van het gebruiken van de passiebloem is dat er in eerste instantie al minder paddo of truffel nodig is om tot hetzelfde triplevel te komen. De passiebloem heeft in verhouding tot andere veel gebruikte MAO remmers een veel mildere uitwerking waardoor de risico’s lager zijn (maar neem de voorschriften t.b.v. de veiligheid wel serieus). De voordelen die de passiebloem geeft zijn:

  • Rustgevende werking
  • Diepere trip (triplevel 5)
  • Langduriger trip (tot 8 uur)
  • Heldere trip
  • Meer visuele trip

Buiten de verbeterende werking van een psychedelische trip wordt de passiflora incarnata ook wel eens ingezet zonder psychedelica tegen ADHD, nervositeit, nerveuze hartklachten, Ziekte van Parkinson, toevallen, spierkrampen, hysterie, hypertensie, PMS, epilepsie, huidaandoeningen, aambeien, brandwonden, astma, kinkhoest, bronchitis, infecties en als pijnstiller bij veel kwalen. Ook bij problemen die samenhangen met de menopauze. Tevens wordt het toegepast als middel om de gevolgen van alcoholisme te verminderen, het stoppen met drinken te vergemakkelijken en wordt ook toegepast bij delirium tremens.

Lees hier meer over passiflora incarnata

Meer over de psilohuasca of psiloflora trip

U kunt via ons de psiloflora trip ervaren. Meer informatie en het boeken van deze psychedelische trip inclusief ondersteuning kunt u vinden via de link:

Psilohuasca ceremonie (psiloflora)

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply