Truffel ceremonie Psiloflora is veiliger dan psilohuasca

 Psiloflora is veiliger dan psilohuasca via truffel ceremonie

Psilocybine en MAO remmers

Psilocybine uit magische paddenstoelen en truffels is oraal werkzaam terwijl DMT in ayahuasca dat niet is. DMT wordt te snel afgebroken door het enzym monoamine oxidase (MAO), terwijl dat bij psilocybine/psilocine heel langzaam gaat. Hierdoor is een MAO remmer (MAOi) noodzakelijk bij oraal DMT/ayahuasca. Sinds een paar geleden voegen sommige mensen ook de niet noodzakelijke MAOi van ayahuasca (Banisteriopsis caapi) toe aan psilocybine en dat wordt dan psilohuasca genoemd.

MAOi’s zijn dus niet nodig bij psilocybine omdat psilocybine zelf al snel en efficiënt wordt omgezet in psilocine, waardoor er weinig psilocybine overblijft om door MAO te worden afgebroken. Bovendien is psilocine relatief resistent tegen MAO, waardoor het langer in het lichaam blijft dan andere tryptamines. Daarom is het toevoegen van een MAOi aan psilocybine niet erg zinvol en kan het zelfs gevaarlijk zijn. Een MAOi kan namelijk de bloeddruk verhogen en interacties veroorzaken met andere medicijnen of voedingsmiddelen die tyramine bevatten, zoals kaas, wijn of chocolade. Dit kan leiden tot een hypertensieve crisis, een levensbedreigende aandoening die zich uit in hoofdpijn, misselijkheid, verwarring en hartkloppingen. Daarom wordt het afgeraden om een MAOi te combineren met psilocybine of andere psychedelica.

Psiloflora is een veiliger alternatief

Het verschil tussen psiloflora en psilohuasca is de sterkte van de MAOi die wordt gebruikt. Psiloflora gebruikt passiebloem (Passiflora incarnata) als een milde MAOi, terwijl psilohuasca meestal banisteriopsis caapi gebruikt als een sterke MAOi.

Psiloflora is minder gevaarlijk dan psilohuasca omdat passiebloem een minder heftige invloed heeft op de MAO activiteit dan banisteriopsis caapi. Passiebloem remt vooral de MAO-A subtype, terwijl banisteriopsis caapi zowel de MAO-A als de MAO-B subtype remt. Dit betekent dat passiebloem minder kans heeft om de afbraak van tyramine te blokkeren. Passiebloem heeft ook minder interacties met andere medicijnen of drugs dan banisteriopsis caapi. Daarom is psiloflora een veiliger alternatief voor psilohuasca als men de effecten van psilocybine wil potentiëren. Psiloflora vereist ook geen strikt dieet voor of na de inname, zoals psilohuasca wel doet. Toch raden we bij psiloflora aan om je alsnog te houden aan het tyraminebeperkte dieet die ook van toepassing is bij ayahuasca en psilohuasca.

Lees hier meer over het tyraminebeperkte dieet

In samenwerking met Psilocybine therapie Nederland hebben wij dit bericht geplaatst om u beter van dienst te kunnen zijn op gebied van truffel en paddo ceremonies

Psiloflora is veiliger dan psilohuasca

 

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Psychedelica therapie: Psiloflora is veiliger dan psilohuasca

Een truffelceremonie combineren met gezonde voeding, supplementen en beweging kan owrden ingezet als alternatieve en holistische behandeling tegen depressie, burn-out, stress, angst, laag zelfbeeld, sociale angst, PTSS, onzekerheid en chronische ontstekingsziekten.

 

In samenwerking met deze onze partners:

Ayahuasca
Neurotransmitter test
Psilocybine kopen
Psilocybine therapie Nederland
Psychedelic therapy
Triptherapie forum
Truffel ceremonie
Truffel therapie

Tags: , , ,