Truffel ceremonie Prognose legalisering MDMA voor therapie

 Prognose legalisering MDMA voor therapie via truffel ceremonie

De Verenigde Staten en MDMA

In de VS is de non-profit organisatie MAPS al jaren bezig om de onderzoeken naar psychedelica zoals psilocybine en MDMA te subsideren en de therapeutische eigenschappen bekend te maken in de medische wereld. De onderzoeken naar psilocybine en MDMA zijn dan ook zeer positief voor latere legalisatie van deze middelen. Op dit moment zijn er 121 wetenschappelijke studies die de therapeutische effecten onderzoeken en daarom lijkt het erop dat legalisatie niet meer heel ver weg is.

Hier is een overzicht van de MDMA studies te vinden

Maps website met informatie over deze non-profit organisatie

Medicinale MDMA per 2024 is nu de prognose

Wij verwachten gezien de aandacht voor de therapeutische werking van MDMA en de vele lopende onderzoeken dat in de Verenigde Staten MDMA geassisteerde therapie volledig legaal wordt. Op dit moment worden er therapeuten opgeleid door MAPS om klaar te zijn voor deze ontwikkelingen. De aandacht voor MDMA als ondersteunend middel is nu namelijk ook veel terug te zien in diverse documentaires en politici en andere beleidsmakers krijgen hierdoor ook meer vertrouwen om het te gaan legaliseren.

Netflix als katalysator

How To Change Your Mind is gebaseerd op het boek van Michael Pollan. Het boek omschrijft goed een aantal verschillende psychedelische stoffen en is hier gedetailleerd in. Elke aflevering gaat over een ander psychedelicum en aflevering 3 gaat over MDMA. In deze aflevering zie je ook veel terug van de organisatie MAPS. Dankzij deze documentaires wordt legalisering deels afgedwongen omdat mensen graag een sessie willen doen op een veilige manier. Dit helpt beleidsmakers in de overweging om MDMA uit het illegale circuit te gaan halen.

Bekijk hier How To Change Your Mind op Netflix

Wanneer wordt MDMA therapie legaal in Nederland?

Nederland liep ooit voorop met het toestaan van diverse soorten drugs. Nederland is echter wat betreft achter de feiten aan gaan lopen door het starre beleid van de laatste jaren. Nu kijken we voornamelijk wat de VS en onze buurlanden doen en kopiëren we dat. Aangezien de VS waarschijnlijk MDMA als medicijn gaat categoriseren is de verwachting dat Nederland volgt. Daar kan dan wel wegens onze bureaucratie nog wel 1-2 jaar vertraging in zitten ten opzichte van de VS. We verwachten dus dat 2025 of 2026 het jaar wordt dat MDMA wordt gelegaliseerd. Wij denken dat het als medicijn zal worden geclassificeerd en dat het dan alleen op voorschrift mag worden geleverd. In dat geval kan het zijn dat MDMA sessies wel vergoed kunnen worden door zorgverzekeraars en dat zou een mooie vooruitgang zijn.

Nu al een MDMA sessie doen?

De wetgeving in Nederland laat ruimte om MDMA sessies te kunnen doen. Wil je weten hoe we alsnog MDMA sessies kunnen doen? Stuur ons een berichtje via deze link.

Contact

Het originele bericht komt van de onderstaande link

MDMA therapie: Prognose legalisering MDMA voor therapie

In samenwerking met Psilocybine therapie Nederland hebben wij dit bericht geplaatst om u beter van dienst te kunnen zijn op gebied van truffel en paddo ceremonies

Prognose legalisering MDMA voor therapie

 

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Psychedelica therapie: Prognose legalisering MDMA voor therapie

Een truffelceremonie combineren met gezonde voeding, supplementen en beweging kan owrden ingezet als alternatieve en holistische behandeling tegen depressie, burn-out, stress, angst, laag zelfbeeld, sociale angst, PTSS, onzekerheid en chronische ontstekingsziekten.

 

In samenwerking met deze onze partners:

Ayahuasca
Neurotransmitter test
Psilocybine kopen
Psilocybine therapie Nederland
Psychedelic therapy
Triptherapie forum
Truffel ceremonie
Truffel therapie

Tags: , , ,