Truffel ceremonie Is een truffel ceremonie gevaarlijk?

 Is een truffel ceremonie gevaarlijk? via truffel ceremonie

De gevaren van magic truffels

Op de zoektocht naar de meest gezonde drugs of anders gezegd; de minst schadelijke drugs, kom je waarschijnlijk paddo’s en truffels tegen op plek nummer één. Hieronder vind je een diagram van een onderzoek naar de schadelijkheid van verschillende soorten drugs. Opvallend is dat het legale alcohol in de meeste onderzoeken wordt gezien als de meest schadelijke drugs en je het overal mag kopen. Uiteraard spelen doseringen en verslavingsgevoeligheid ook een rol en dien je verder te kijken dan slechts deze diagram.

De paddo is de meest veilige drug

Paddo’s en truffels zijn niet verslavend

Paddo’s en truffels zijn lichamelijk niet verslavend. Tevens treed er een tolerantie op zodat meer eten niet werkt. Zelfs bij dag op dag veel paddo’s gebruiken werkt niet. Je kan maar eens per week een goede trip maken en beter is nog om 2 weken te wachten. De kans op lichamelijk schade is bijna niets. De theoretische dodelijke dosis is 1000 keer hoger dan de werkzame dosis. Omgerekend naar Paddo’s is dan 10 kg paddo’s. Dat is wat een gemiddeld persoon 4 dagen bij elkaar opeet.

De echte risico’s van magische paddenstoelen

Het grootste gevaar van psychedelica-bezit en gebruik is de wetgeving. Dit wordt vaak geroepen in het buitenland. In Nederland zijn magic truffels wel legaal en is dit een minder grote issue. Tevens wordt in Nederland het gebruik van illegale substanties niet bestraft wegens het kunnen aanbieden van de juiste zorg bij verkeerd gebruik. De aantoonbaarheid van het gebruik van paddo’s en truffels door middel van testen zal echter niet langer zijn dan tot maximaal 48 uur. De meeste drugs testen zullen echter niet op paddo’s testen. Dit gebeurt alleen wanneer er sprake is van een intoxicatie (wat bij paddo gebruik zeer lastig is).

Volgens Jellinek.nl zijn dit de risico’s:


VERSLAVING
De kans op verslaving is gering. Wel is er sprake van een snelle gewenning. Als je te vaak na elkaar gebruikt treden de effecten niet meer op en moet je enige tijd stoppen om de effecten weer te voelen.
GEEN LICHAMELIJKE RISICO’S
De lichamelijke risico’s van psychedelische paddenstoelen zijn verwaarloosbaar. Blijvende orgaanschade is tot nu nergens gemeld. De giftigheid van psilocybine is zeer laag. Schattingen suggereren dat een dodelijke dosis psilocybine tenminste 1000 keer de werkzame dosis is, dat is een zeer brede veiligheidsmarge
REM OP VEELVULDIG GEBRUIK
De eigenschappen van paddo’s zorgen ervoor dat de drug niet vraagt om herhaald gebruik. Dat komt door:
De snelle gewenning. Je went snel aan het middel. De effecten treden dan niet meer op. Je moet dan enige tijd stoppen wil het effect weer optreden.
De intensieve ervaring. Het gebruik van paddo’s is een intensieve ervaring die wel vier tot zes uur kan duren. Ook daardoor wordt het middel niet vaak gebruikt. Het is een experiment wat de meeste mensen een aantal keren doen. Daarna stopt het gebruik of blijft beperkt tot nog een enkel keertje.
Mensen die labiel zijn of psychische problemen hebben, hebben een grotere kans om door gebruik van paddo’s in de problemen te komen. Voor kinderen zijn psilocybine-bevattende paddenstoelen giftig.
Paddenstoelen die tripeffecten geven, zijn soms moeilijk te onderscheiden van de giftige soorten. Zelf zoeken van paddenstoelen is dan ook ten zeerste af te raden.
Paddo’s kunnen bij personen die gevoelig zijn voor psychoses, een psychose oproepen. Ook kunnen mensen die psychotisch geweest zijn, na paddo gebruik, opnieuw terugvallen in hun psychose.

Jellinek alsmede andere websites en onderzoekers schatten het risico dus zeer laag in. Er is alleen het risico van een bad trip en bij een zeer kleine groep psychose gevoelige personen een psychose. Een psychose zal bij die personen met of zonder drugs waarschijnlijk ook al opkomen gedurende de eerste jaren van hun leven. Paddo, truffel, wiet, LSD of ander drugs gebruik kan het eerder triggeren.

De risico’s vermijden en de positiviteit gebruiken

Leeftijd.Vanaf 23 jaar is het risico op een psychose zeer klein. Psychose gevoelige personen hebben dan namelijk een leeftijd bereikt waarbij een psychose waarschijnlijk al tot uiting is gekomen. Onder 18 jaar raden wij gebruik af. vanaf 21 jaar zou het al kunnen.

Psychologische aandoeningen. Als u psychotisch bent (geweest) raden wij elk middelgebruik af. U kunt dit alleen doen onder goede begeleiding. Bij schizofrenie raden wij het op dit moment helemaal af.

Medicatie. Paddo en/of truffel gebruik kan onvoorspelbaar worden i.c.m. bepaalde medicatie. Medicatie zoals Antipsychotica, MAO remmers, SSRI e.d.. Bij sommige medicatie moet u eerst afbouwen voordat u een trip kan doen.

Setting. De setting bepaalt voor het grootste gedeelte wat het effect van een trip zal zijn. Een prettige sfeer en een tripcoach voorkomt een bad trip en zorgt er voor dat u op uw gemak bent en het beste uit de trip haalt.

Combineer de verschillende soorten drugs niet!

Er kunnen gevaarlijke combinaties ontstaan als je paddo’s of magic truffels combineert met bepaalde medicatie of andere soorten drugs. Wil je daar meer over weten? Lees dan ook de volgende blog:

 

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Psychedelica therapie: Is een truffel ceremonie gevaarlijk?

Een truffelceremonie combineren met gezonde voeding, supplementen en beweging kan owrden ingezet als alternatieve en holistische behandeling tegen depressie, burn-out, stress, angst, laag zelfbeeld, sociale angst, PTSS, onzekerheid en chronische ontstekingsziekten.

 

In samenwerking met deze onze partners:

Ayahuasca
Neurotransmitter test
Psilocybine kopen
Psilocybine therapie Nederland
Psychedelic therapy
Triptherapie forum
Truffel ceremonie
Truffel therapie

Tags: , , ,