Truffel ceremonie Beste psilohuasca mix

 Beste psilohuasca mix via truffel ceremonie

Psilohuasca bestaat uit twee elementen

Psilohuasca staat voor de combinatie van psilocybine (meestal uit paddenstoelen of truffels) en een MAO remmer (MAOi). De meest gebruikte MAOi bij psilohuasca is degene die bij ayahusca wordt gebruikt, de Banisteriopsis caapi. Het gebruik van MAOí zoals Banisteriopsis caapi is nodig bij ayahuasca om DMT oraal actief te maken. Bij het gebruik van psilocybine is een MAOi niet nodig, maar intensifieert het de trip en lengte van de trip.

Psilohuasca kan gevaarlijk zijn

Psilohuasca is een redelijk nieuwe combinatie die aanbieders van ayahuasca zijn gaan aanbieden na het verbod op ayahuasca. De veiligheid van psilohuasca is dus niet helemaal goed in kaart gebracht. De volgende mogelijke gevaren zijn van toepassing op psilohuasca:

  1. Serotoninesyndroom: Het serotoninesyndroom is een potentieel ernstige medische aandoening die kan optreden wanneer er een overmatige ophoping van serotonine in het lichaam plaatsvindt. Dit kan gebeuren wanneer verschillende stoffen die invloed hebben op serotonine, zoals psilocybine en MAO-remmers, gelijktijdig worden ingenomen. Het serotoninesyndroom kan symptomen veroorzaken zoals verhoogde hartslag, hoge bloeddruk, hyperthermie, verwardheid, agitatie, trillen en in ernstige gevallen zelfs levensbedreigende situaties. Het risico op serotoninesyndroom is aanzienlijk verhoogd wanneer psilocybine-bevattende paddenstoelen worden gecombineerd met MAO-remmers.
  2. Interacties en onvoorspelbaarheid: Het combineren van verschillende psychoactieve stoffen, zoals psilocybine en MAO-remmers, kan leiden tot onvoorspelbare interacties. Omdat deze combinatie relatief weinig is bestudeerd in formele klinische onderzoeken, is het moeilijk om de volledige reikwijdte van mogelijke effecten en risico’s nauwkeurig te beoordelen. Individuele reacties kunnen sterk variëren, en er is weinig betrouwbare informatie beschikbaar om gebruikers te helpen bij het begrijpen van de potentiële gevolgen.
  3. Tyramine (kaasreactie): Tyramine is een aminozuur dat van nature voorkomt in veel voedingsmiddelen, zoals kaas, gerijpte vleeswaren, gefermenteerde producten en sommige soorten bonen. Normaal gesproken wordt tyramine afgebroken door het enzym MAO in de lever, waardoor de hoeveelheid tyramine in het lichaam onder controle blijft. Echter, wanneer MAO wordt geremd door stoffen zoals die in Banisteriopsis caapi, kan het lichaam niet effectief omgaan met tyramine. Als er een grote hoeveelheid tyramine wordt geconsumeerd terwijl de MAO-remming actief is, kan dit leiden tot een abrupte en gevaarlijke stijging van de bloeddruk, wat resulteert in een hypertensieve crisis. De symptomen van een hypertensieve crisis kunnen onder meer zijn: ernstige hoofdpijn, snelle hartslag, verhoogde hartslag, zweten, misselijkheid, braken, en in extreme gevallen zelfs beroerte of hartaanval.
  4. Gezondheidsrisico’s: Psilohuasca kan bepaalde gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, vooral voor mensen met bestaande medische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, lever- of nierproblemen, en psychiatrische aandoeningen. Bovendien kunnen individuele reacties variëren afhankelijk van de dosering, de kwaliteit van de ingrediënten en de fysieke en mentale toestand van de gebruiker.

Een betere psilohuasca mix

Als je toch psilocybine wilt combineren met een MAOi, dan is er een mix die minder risico’s met zich meebrengt. Psiloflora is een mengsel van Passiflora incarnata (passiebloem) en truffels of paddo’s die psilocybine bevatten. Hier zijn enkele redenen waarom je Psiloflora boven psilohuasca zouden kunnen overwegen:

  1. Kalmerende Effecten: Passiebloem (Passiflora incarnata) staat bekend om zijn kalmerende en kalmerende eigenschappen. Het bevat verbindingen die mogelijk kunnen helpen bij het verminderen van angst en het bevorderen van ontspanning. Het combineren van passiebloem met truffels die psilocybine bevatten, zou mogelijk een deel van de angst of onrust kunnen verminderen die individuen tijdens een psychedelische ervaring zouden kunnen ervaren.
  2. Minder Intense MAO-remming: De MAO-remmende eigenschappen van passiebloem zijn mogelijk milder in vergelijking met de MAO-remmers die worden gebruikt in traditionele ayahuasca-bereidingen. Dit leidt tot een verminderd risico op gevaarlijke interacties, zoals het serotoninesyndroom en kaasreactie dat kan optreden bij sterkere MAO-remmers.
  3. Spirituele ervaring: Er wordt bij het gebruik van psiloflora eerder gesproken over mystieke en spirituele ervaringen dan bij psilocybine op dezelfde doseringen, maar dan zonder de MAOi.
  4. Geen/minder lichamelijk ongemak: Bij het gebruik van psiloflora i.p.v. psilohuasca is de kans op overgeven, krampen en diarree veel kleiner. Het lichaam kan veel beter omgaan met de effecten van passiebloem.

Meer informatie over psiloflora

Wil je meer weten over psiloflora en waar je een individuele sessie of psiloflora ceremonie kunt bijwonen? Maak dan gebruik van de onderstaande buttons.

 

Het originele bericht komt van de onderstaande link

Psychedelica therapie: Beste psilohuasca mix

Een truffelceremonie combineren met gezonde voeding, supplementen en beweging kan owrden ingezet als alternatieve en holistische behandeling tegen depressie, burn-out, stress, angst, laag zelfbeeld, sociale angst, PTSS, onzekerheid en chronische ontstekingsziekten.

 

In samenwerking met deze onze partners:

Ayahuasca
Neurotransmitter test
Psilocybine kopen
Psilocybine therapie Nederland
Psychedelic therapy
Triptherapie forum
Truffel ceremonie
Truffel therapie

Tags: , , ,